top of page
Acupunctuur, yoga en pilates studio in Leidsche Rijn Utrecht voor rugklachten, nekklachten en schouderklachten | small group training en personal training | Shine Studio

ACUPUNCTUUR

Balans & Zelfherstellend vermogen

Acupunctuur  —  

HERSTEL JE NATUURLIJKE
BALANS

Acupunctuur, yoga en pilates studio in Leidsche Rijn Utrecht voor rugklachten, nekklachten en schouderklachten | small group training en personal training | Shine Studio

VERLICHTEN, VERHELPEN, VOORKOMEN

Met acupunctuur is mijn persoonlijke hogere doel om om te werken aan het behouden en herstellen van je natuurlijke balans. Samen leren we je lichaam beter te begrijpen en vinden we die balans op een toegankelijke manier. Acupunctuur heeft een preventieve werking, omdat het je zelfherstellend vermogen versterkt. Ook kan het je helpen om klachten zoals rugklachten, nekklachten en schouderklachten te verlichten en te verhelpen. Je pakt daarbij niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem aan. Een behandeling is altijd op maat. Iedereen is anders en heeft zijn individuele energiehuishouding.

TOEGANKELIJK

Het is een uitdaging om de rijke Chinese historie van acupunctuur en haar krachtige werking in een paar woorden uit te leggen. Toch neem ik je hieronder stap voor stap mee, omdat het een belangrijke basis van mijn manier van werken vormt. Met behoud van alle inspirerende principes maak ik acupunctuur op een moderne manier voor je toegankelijk.

AANPAK VAN KLACHTEN
Acupunctuur is niet bedoeld als vervanging van reguliere medische zorg. Eerder als aanvulling om je lichaam te helpen. Acupunctuur kan worden ingezet bij pijnbestrijding (rugpijn, nekpijn, kniepijn, hoofdpijn, migraine, gewrichtspijn, spierpijn), stress, angst- en slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen (maagpijn, misselijkheid, darmproblemen, prikkelbare darmsyndroom en andere spijsverteringsaandoeningen), ademhalingsproblemen (allergieën, hooikoorts, astma), menstruatie-gerelateerde klachten (menstruatiepijn, premenstrueel syndroom, onregelmatige menstruatiecycli), verslavingen (ondersteuning bij stoppen met roken) en gewichtsbeheersing. Het 
overzicht van klachten is geen uitputtende lijst en we adviseren je om altijd eerst je huisarts of medisch specialist te raadplegen.

"Iedereen is anders en heeft zijn individuele energiehuishouding. Een behandeling is daarom altijd op maat. We pakken niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van de klacht aan."

- Cristina van Aalst

Acupunctuur  —  

ACTIVEER JE ZELFHERSTELLEND VERMOGEN

Acupunctuur, yoga en pilates studio in Leidsche Rijn Utrecht voor rugklachten, nekklachten en schouderklachten | small group training en personal training | Shine Studio

ENERGIEHUISHOUDING HERSTELLEN

Acupunctuur bestaat meer dan 2.500 jaar en is nog altijd even effectief om klachten te behandelen. Het is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) die de mens beschouwt als een geheel van lichaam en geest, onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. Lichamelijke, emotionele en mentale ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Een klacht staat dan ook niet op zichzelf. Vaak is het een lichamelijke, emotionele of mentale uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat door het uit balans zijn van de energiehuishouding. Een langdurige verstoring van dit evenwicht kan leiden tot ziekten of klachten. Met acupunctuur probeer je het evenwicht in je energiehuishouding te herstellen.

ENERGIE IN BEWEGING
In het kort: acupunctuur werkt aan de doorstroom van bloed en energie in je lichaam door het optimaal laten functioneren van je energiebanen. Qi is de energie die samen met bloed en lichaamsvloeistoffen door een netwerk van energiebanen, de meridianen, door ons lichaam stroomt. Ze voeden onze organen en andere weefsels. Op de meridianen liggen in totaal 365 acupunctuurpunten. Als we fysieke of psychische klachten ervaren, betekent het dat de toevoer van energie door de meridianen wordt geblokkeerd. Ons lichaam is uit balans en die stagnatie geeft pijn. Door de acupunctuurpunten aan te prikken, komt energie en bloed in beweging. Een blokkade in je energiehuishouding kan op deze manier worden opgeheven.

ZELFHERSTELLEND VERMOGEN

Dankzij acupunctuur wordt het lichaam in een situatie gebracht waardoor het sneller kan genezen. Afhankelijk van de klacht ervaar je minder pijn en meer vitaliteit. Acupunctuur vergroot je weerstand, stimuleert een natuurlijke pijnstiller, vermindert pijn. Het werkt diep in op jouw lichamelijke en geestelijke conditie en stimuleert je levenslust. Het activeert je zelfherstellend vermogen en heeft ook een preventieve werking.

"When you touch one thing with deep awareness,
 you touch everything.
"

- Lao Tzu 

bottom of page