top of page

10 x Out of the blue


Let It Shine - Blue Monday - www.shinecoach.nl

Gefeliciteerd, het is de derde maandag van januari. Of je denkt, boeien. Of je denkt, ik ken alleen de derde dinsdag van september. Of je alarmbellen gaan rinkelen en je hebt het direct door… Het is de meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday. Met onderstaande tips maak je er een doodgewone maandag van. Of misschien zelfs je beste maandag ooit.

Eerst even een stukje theorie. De grote schuldige is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht de dag. En ontwikkelde er zelfs een formule voor. Met als ingrediënten het weer, je salaris dat je voor de rest van de maand nog over hebt, je schulden, hoe lang geleden het kerst was, je motivatie en je mislukte goede voornemens. Gooi het allemaal in de blender en een blauwe depri-smoothie staat voor je klaar. Wees gerust, we willen je juist geen blauwe maandag aanpraten. Het is tijd om die smoothie een ander kleurtje te geven. Zeg bye bye tegen Blue Monday. Sorry, Cliff, daar ga je!

1. Zet je alarm 10 minuten eerder dan normaal

Laat je niet kennen. Verras jezelf door 10 minuten eerder op te staan. Snoozen is niet goed voor je, daarom doen we lekker het tegenovergestelde. Je begint de dag met een voorsprong van 10 minuten.

2. Stap met 2 benen tegelijk uit bed

Vandaag is opstaan lastiger dan je denkt. Voor je het weet, stap je precies met je verkeerde been uit bed. Neem daarom een aanloopje en gooi die beide benen in een keer uit bed.

3. Neem een zuurstofmasker

Open je raam en haal zo diep mogelijk adem. Inhaleer de frisse ochtendlucht zo diep dat je tenen van de fris- en fruitigheid wakker schrikken. Let op: deze tip werkt minder goed als je boven een snelweg woont.

4. Sjans met je balans

Het is nu tijd om vriendjes te worden met je balans. Zet je linkervoet voor je rechtervoet, focus op een punt voor je en doe dan je ogen dicht. Probeer dit 30 seconden. Herhaal dit daarna met je rechtervoet voor je linkervoet.

5. Neem een versgeperste douche

Gebruik de natuur voor een frisse start van je dag. Snijd een sinaasappel en citroen doormidden, neem ze mee onder de douche en scrub-en-squeeze-the-day. Omdat je het waard bent.

6. Ontbijt met vrolijk fruit

Heb je weleens gezien hoe hard een banaan zijn best doet om naar je te lachen? Die kan je toch niet laten liggen. En die kiwi, ananas en sinaasappel doen ook hun best om je op te vrolijken. Kijk maar!

7. Neem geluk als toetje

In december vertelde het Sociaal en Cultureel Planbureau ons dat we in vergelijking met 25 jaar geleden gelukkiger, gezonder en optimistischer zijn. Bedenk nu eens 3 dingen die jou de afgelopen jaren gelukkiger, gezonder en optimistischer hebben gemaakt. En geniet ervan!

8. Deel gratis glimlachen uit

Ga je op pad? Kijk om je heen en strooi met je glimlach. Deze tip werkt met alle vervoersmiddelen. Benenwagen, rolstoel, fiets, rollator, skateboard, brommer, motor, auto en openbaar vervoer. Zelfs in de file. Wel goed op het verkeer blijven letten tijdens het glimlachen.

9. Geef je vent een compliment

Omwille van het rijmschema hebben we hier even de mannelijke variant gebruikt, maar je vrouw, vriendin, goede buur, verre vriend, collega, bakker zitten ook om een complimentje te springen. Probeer maar eens.

10. Let yourself shine

Ook vandaag is de zon ver te zoeken. De voorspellingen zijn nat en druilerig, maar dan hebben ze jou nog niet gezien. Vergeet die plaatselijke regenbui. Veroorzaak een lokale lachbui.

Bonustip

Vergeet dit artikel en doe gewoon alsof het een normale maandag is.

Fijne maandag!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page